Zo, we vallen gelijk met de deur in huis. Een burn-out herstellen gebeurt niet in een middag, het is niet gemakkelijk maar als je eenmaal op weg bent lukt het steeds beter. Voor verandering is er tijd nodig. Door te lang onder spanning te hebben gestaan en door de bomen het bos niet meer zien, is niet abnormaal of onmenselijk. Veranderen van koers is noodzakelijk.

Drukke factoren

Werkdruk, chaos privé , tegenslagen financieel of op het menselijke vlak, levensvragen of gewoon moe zijn van alles, het maakt niet uit, de energie is weg.

Nu is het niet mogelijk om alle mogelijke oorzaken toe te lichten, maar een handreiking voor een oplossing om bij te dragen aan een burn-out herstellen kan zeker worden gegeven. Je bent namelijk niet de enige met een burn-out dus er zijn meerdere mensen op zoek zijn naar oplossingen. Ieder mens is absoluut anders, dus ieder moet zijn of haar eigen persoonlijke koers aanpassen.

 

Besef je pluspunten

Het is niet voor iedereen weggelegd om een ochtendwandeling te kunnen maken. Personen met een handicap, die hulp nodig hebben, kunnen misschien letterlijk niet uit de voeten. Jezelf realiseren wat je wel hebt is ook een zeer belangrijk punt wanneer je een burn-out wilt herstellen.

Een andere koers

De koers moet op verschillende vlakken worden veranderd. Het leefpatroon en het eetpatroon en misschien zelfs het gene wat je eet. Extra bewegen is natuurlijk nooit verkeerd. Een burn-out herstellen is een fase die je niet alleen hoeft door te maken. Online zijn er legio mogelijkheden te vinden om jezelf weer op de rails te krijgen, en om jezelf te verdiepen in andere leuke sporten en hobby’s.

Het eten is belangrijk en wanneer je eet is belangrijk. Zestien keer iets eten op een dag doet de suiker- en de insulinespiegel in het lichaam zestien keer pieken en een beetje dalen. Rust en regelmaat voor een lichaam zijn goed want dan gaat het lichaam ook weer beter functioneren wat bijdraagt aan een goed herstel.

Dus nogmaals, hoeveel uren passen er in een dag? Wees je daar bewust van. Probeer stil te staan bij het moment dat het je allemaal even te veel wordt. Soms is het wel meer dan vermoeidheid. Neem het serieus en doe eens rustig aan. Je zult ons later dankbaar zijn!