Een gids om het beste trouwjurk materiaal te kiezen.

Je trouwjurk materiaal helpt het uiterlijk en gevoel van de jurk te definiëren.  Het belangrijkste is dat het op de grote dag een rol speelt in je comfort. Zal de bruiloft plaatsvinden  onder de hete zomerzon of op een kille winterdag? Wanneer je begint met het zoeken naar bruidsjurken bij een trouwjurken outlet en stoffenopties wilt bekijken van lichtgewicht chiffon tot stijvere taft,  hou deze tips dan in gedachte.

Lichtgewicht stoffen

Wanneer je voor een luchtige, etherische look wil gaan die comfortabel is, zelfs tijdens het warmste weer, kies dan een trouwjurk in tule of chiffon. Trouwjurken van kant zijn ook een goede keuze voor zomerdagen. De mooie bloemenmotieven van de stof zijn net zo gevarieerd als de stijlen zelf, van vintage-geïnspireerde jurken tot luxe kralenjurken.

Medium gewicht stoffen

Organza is zwaarder dan tule maar toch vrij licht, waardoor het een populaire bruidsjurk stof is, met name voor dramatische gegolfde rokken en treindetails. Charmeuse straalt rode loper uit dankzij de glanzende afwerking en zorgt voor sierlijke lijnen op gedrapeerde stijlen.

Zware stoffen

Satijn en taft werken goed voor ceremonies in koelere klimaten en seizoenen. Met een hoge glans en dikker materiaal zijn ze fris en klassiek. Nog een materiaal om op te letten: gazar, waarmee architectonische jurken hun vorm krijgen.

De beste manier om je stof te kiezen: probeer het uit, en voel het aan. Maak een afspraak bij bruidsoutlet Arhnem. En onze stylisten kunnen je helpen om de jurk te vinden die bij je past.