Behalve dat er natuurlijk een heerlijk bed staat waar je elke avond in kan springen, is de rest van je kamer net zo belangrijk. Vloerkleden, verlichting en meer  Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, een paar toevoegingen of wijzigingen hier en daar en dan heb jij straks de slaapkamer waar je altijd al van droomt.

 

Licht, camera, actie

Goede verlichting is key. Het bepaalt of je elke dag met hoofdpijn op staat door te felle lichten of dat de kamer sfeervol is ja of nee. Ook de stijl van de lamp kan het verschil maken, bijvoorbeeld spotlights of kroonluchters. En niet te vergeten, een lamp op je nachtkast. Zorg voor samenhang en kies niet voor de goedkoopste IKEA lamp.

 

Thema

Als je hele huis al dezelfde stijl heeft kan je die stijl ook doorvoeren naar de slaapkamer, maar er zijn ook andere opties. Ga je voor hotel chic, country look of stoer? Zoveel keus. Beginnen met een thema uitzoeken helpt je ook al een stap verder met het uitzoeken van accessoires en meubels.

 

Groen, groen en nog eens groen

Planten fleuren je kamer op als geen ander. Je hoeft geen jungle thema te hebben om wat planten hier en daar neer te zetten. Een kleine cactus op je nachtkastje of een hangplant vanaf je kledingkast brengt letterlijk al wat meer leven in de brouwerij. Is het verzorgen van planten niet je grootste hobby? Dan zijn er natuurlijk ook nepplanten die je kan kopen.

 

Inrichten maar

We zijn dan eindelijk aangekomen bij de meubels. Nu je een thema, verlichting en het nodige groen gekozen hebt, mogen meubels niet ontbreken. Laten we beginnen met het kiezen van een vloerkleed. Je hebt hier de keuze uit groot of breed, hoog of laag, patroon of egaal. De ruimte waar je een tapijt wilt is ook belangrijk. Een te groot vloerkleed in een te kleine ruimte is ook niet goed. Ook kan je ervoor kiezen om sierkussens op je bed te leggen in de kleuren van je thema, met daarbij een bijpassende sprei. Tenslotte moet je onthouden dat een slaapkamer een plek moet zijn waar je tot rust komt, teveel prullaria zorgt voor chaos en dat is niet wat je zoekt. Met een bureau in je slaapkamer kan slapen met werken worden geassocieerd, de vraag is of je dat wilt.