Je bent er waarschijnlijk vaker dan dat je thuis bent: het kantoor. Het is wel belangrijk dat je een plek waar je zoveel tijd doorbrengt onderhoudt. Waarom? De voordelen zijn eindeloos. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

De werknemers

Tevreden werknemers zorgen voor betere resultaten. Hygiëne op de werkvloer wordt meer en meer op prijs gesteld door werknemers tegenwoordig. Niemand wilt werken in een zwijnenstal. Dat helpt ook voor het ziekteverzuim. Op een vieze werkplek zullen er steeds meer werknemers uitvallen, wat paniek kan opleveren bij de baas, want die moet natuurlijk vervanging gaan regelen. Ook kan een ongeorganiseerde werkplek zorgen voor irritaties onderling. Bijvoorbeeld als een collega besluit zijn lunch aan zijn bureau te eten dat ervoor zorgt dat het een groot kruimel festijn wordt. Dat kan dat tot grote ergernis leiden bij de collega die ernaast zit.

Visitekaartje

Iedere klant die bij jou over de vloer komt krijgt meteen een indruk van jouw bedrijf. Is het toilet al weken niet schoongemaakt? Dan hebben ze vast geen geld voor een schoonmaakbedrijf. Zo kan een klant denken. Een schoon kantoor kan ervoor zorgen dat de klant zich op zijn gemak voelt en zal het niet erg vinden om dan vaker langs te komen.

Het vermindert stress

Ja, echt! Stel je hebt een belangrijke vergadering maar je kan de juiste documenten niet vinden, omdat je niet weet waar ze precies liggen in de stapel documenten. Stresserend loop jij te graaien totdat de lawine van papier op je valt. Dit kan allemaal voorkomen worden als je werkplek niet schoon en opgeruimd zou zijn. Tip: zorg voor een brievenbak op je bureau en scheidt de prioriteiten van elkaar.
Nu weet je waarom je een schoon kantoor moet hebben. Maar ja, ga je dat zelf doen of niet? Als je ervoor kiest om je werknemers het vuile werk te laten doen, moet je niet de extra kosten vergeten. Schoonmaakmiddel, materialen, kleding en ga zo maar door. De vraag is of die extra kosten jou iets uitmaken als baas zijnde. De andere optie is om mensen in te huren, zoals schoonmaakbedrijf Utrecht  Zij hebben de ervaring en kennis en het zal je een hoop tijd schelen.