Ontzettend veel mensen kiezen ervoor om een keratine behandeling te nemen. Je hoort dan ook erg veel goede verhalen over deze behandeling, maar hoe goed werkt zo’n behandeling nou echt? Keratine is een proteïne dat van nature al in je lichaam voorkomt. Zo zit het bijvoorbeeld in je haren, je huid en je nagels. Keratine zorgt ervoor dat je haren flexibel blijven. Als er een tekort aan deze stof ontstaat, dan zullen de haren minder flexibel worden. De haren zullen er al gauw droog en ongezond uit komen te zien. Het is dus van groot belang dat je haren voldoende keratine blijven behouden. Merk jij dat je haren erg droog zijn? Dan kan het verstandig zijn om een keratine behandeling te nemen.

Tijdens de keratine behandeling wordt er gebruik gemaakt van een product met keratine. Dit product wordt in je haar aangebracht, waardoor de keratine zich aan het haar vasthecht. Op deze manier krijgt je haar weer de keratine die het zo hard nodig heeft. Hierdoor ziet het haar er ook weer een stuk gezonder uit. Keratine werkt bij de meeste mensen erg goed. Het is echter wel belangrijk dat je het gewenste resultaat krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die geen fijn haar willen, terwijl dit meestal wel het resultaat is van een keratine behandeling. Je zult daarom voor een salon moeten kiezen waarbij ze exact weten wat ze doen. Zo kan een salon bijvoorbeeld voor een lichte keratine behandeling kiezen, zodat je haar geen volume verliest.

Zijn er alternatieven voor een keratine behandeling?

Als je jouw haren erg goed verzorgd, dan zal een keratine behandeling niet altijd noodzakelijk zijn. Echter kan dit wel ontzettend lastig zijn. Om te beginnen wassen de meeste mensen hun haren simpelweg te vaak, waardoor het haar uitdroogt. Er zijn maar weinig mensen die dit willen minderen, omdat het nou eenmaal wel zo hygiënisch is. Ook het gebruik van de föhn, de krultang en de stijltang beschadigen het haar. Dit terwijl de meeste mensen het toch erg fijn vinden om deze apparaten te gebruiken. Ze zorgen er namelijk wel voor dat je de gewenste look kunt hebben. Ook zijn er veel haarproducten die het keratinegehalte in het haar verminderen. Het is dus niet gek dat veel mensen uitgedroogd haar hebben! Om dit te voorkomen zal je dus geen apparaten moeten gebruiken die schadelijk zijn voor het haar. Bovendien heb je ook de juiste voeding nodig.

Het is dus erg lastig om je haar op een natuurlijke manier gezond te houden. Vooral als je ook nog eens een aanleg hebt voor droog haar! Daarom kiezen veel mensen voor een keratine behandeling. Gelukkig is zo’n behandeling totaal niet schadelijk. Het is echter wel belangrijk dat je het haar daarna niet met de verkeerde producten verzorgt, want het effect zal dan al snel verloren gaan. Je haarsalon zal je kunnen informeren over welke producten je wel of niet mag gebruiken. Het is dan natuurlijk wel van groot belang dat je ook naar een professionele haarsalon gaat!