Maak jij als amateurfotograaf graag originele foto’s? Maar weet je niet altijd hoe je het aan moet pakken? Er zijn volop mogelijkheden.

De camera

Wat voor soort foto’s je kunt maken hangt een beetje af van je camera en je eigen vaardigheden. Met een smartphone kun je, als deze voorzien is van een aardige camera, tegenwoordig al hele leuke foto’s maken. Prima geschikt om foto’s te maken voor op social media, gezien hun resolutie vaak niet om uitvergroot aan de wand te hangen. Er zijn steeds meer fotografen die er vooral met hun smartphone op uit trekken en er prachtige resultaten mee behalen. Instagram staat er vol mee! Een aantal van dit soort fotografen volgen kan je ook meteen inspiratie geven. Kijk eens naar hun invalshoeken, naar hoe ze objecten op de foto zetten. Een standaard foto maken van een gebouw of een mooie bloem kan iedereen, het is de truc om door een ander camerastandpunt of de juiste belichting net die ene foto te maken die ervoor zorgt dat mensen er nog eens naar willen kijken. Kwestie van experimenteren en niet opgeven, een geoefend oog zal door de lens van zijn smartphone steeds mooiere resultaten zien.

Fotografeer je liever met een ‘echte’ camera? Dan heb je meestal ook de beschikking over allerlei snufjes die jouw foto extra interessant kunnen maken. Verdiep je goed in de mogelijkheden die jouw camera heeft, en speel eens met de instellingen. Een langere of kortere sluitertijd kan bijvoorbeeld een compleet ander beeld opleveren. Ook hier geldt: heb vooral geduld en probeer veel uit. Nu vrijwel alle camera’s digitaal zijn kun je schieten wat je wilt, de beelden die je niet bevallen of mislukt zijn kun je zo weer verwijderen.

Ga de lucht in

Wil je het een stapje hogerop zoeken, en de wereld eens van bovenaf fotograferen? Ook dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk, met behulp van een drone. Kies voor een drone die is uitgerust met een camera en er gaat een wereld voor je open.

Ook hier geldt weer: oefen er vooral op los. De eerste beelden zullen vast nog geen perfecte kunstwerken zijn, maar oefening baart kunst. Zorg ook dat je een drone koopt die bij je ambities past. Wil je het semi-professioneel aanpakken zorg dan voor een exemplaar met een goede camera, zoals de Mavic 2 Pro. De Mavic 2 Pro beschikt over een professionele Hasselblad camera die prachtige beelden kan maken. Aan jou de taak om de juiste hoek en instellingen te kiezen. Originele foto’s gegarandeerd!