Vroeger werd vloerverwarming gezien als een overbodige luxe. Maar vandaag de dag besluiten toch steeds meer mensen voor vloerverwarming in huis. Toch bestaan er nog enkele misvattingen wanneer het aankomt op vloerverwarming. Wat zijn nou fabeltjes en wat zijn de feiten? Je leest het hier!

1. Vloerverwarming gebruik je alleen in de wintermaanden

Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen wordt gebruikt wanneer het buiten koud is. Daar zit zeker een kern van waarheid in. In de winter is het vanzelfsprekend een stuk fijner om het huis wat extra te verwarmen. Maar het is zeker niet zo dat vloerverwarming alleen in de winter van pas komt, want naast verwarmen heeft vloerverwarming ook een isolerende functie, voorkomt het schimmels en daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om op blote voeten door de woning te kunnen lopen.

2. Dikke voeten door vloerverwarming

Dit verhaal ging vooral vroeger rond. Dat komt eigenlijk doordat de vloerverwarming vroeger wat minder goed te reguleren was, maar met hedendaagse ontwikkelingen is dit gelukkig niet meer het geval.

3. Met vloerverwarming bespaar je op de energierekening

Yes! Dit is een feit. Vloerverwarming verbruikt ongeveer 20% minder energie dan radiatoren, dat komt omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfort gevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming, zo kun je dus best wel wat energie besparen!

 

4. Vloerverwarming laat uw woning in waarde stijgen

Ook dit is een feit. Een woning met vloerverwarming is zeker meer waard dan een woning zonder. Maar het leggen van vloerverwarming is ook een redelijk grote investering.

 

Voor meer informatie over vloerverwarming kunt u terecht bij de specialisten van vloerenraamdecor.nl