Hoe ontstaat cellulite?
Cellulite is een probleem waar vooral vrouwen mee te maken krijgen. Het gaat dan ook niet om enkele vrouwen, maar om 80 tot 90 procent van de vrouwen. Dit roept veel vragen op. Wat is bijvoorbeeld de oorzaak van deze klacht? Of zijn er meerdere oorzaken? Hoe is het mogelijk om de problemen te verhelpen? Welke dingen moet je dan in ieder geval doen? Al deze vragen zijn heel belangrijk om van de klacht af te komen. De sinaasappelhuid is vaak een doorn in het oog van de vrouwen die er last van hebben en elke methode die kan helpen is gewenst.

Het probleem
Het is allereerst belangrijk om te weten hoe de klacht ontstaat, voordat over methodes zoals bijvoorbeeld de cellulite cups gesproken kan worden. Er zijn talloze zaken die meespelen. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid, het soort huid, de mate van oestrogeen en de hoeveelheid afvalstoffen. Zaken zoals roken, verkeerd eten en onvoldoende bewegen hebben allemaal een invloed op het ontstaan. Daardoor zijn dit dus ook allemaal zaken die je moet aanpakken om de klachten terug te kunnen dringen. Het is niet gezegd dat iemand die zwaar is altijd dit probleem krijgt, zoals ook slanke vrouwen het juist wel kunnen krijgen. Let hier op.

Masseren
De beste manier om naast het veranderen van je levensgewoontes met de klacht om te gaan is door bindweefselmassages tegen cellulite toe te passen. Dit werkt nog beter wanneer je ze toepast met behulp van de cellulite cups. De cupping massage zorgt ervoor dat je op een gezonde manier een betere huid krijgt. Dit komt omdat je door de cups toe te passen de doorbloeding net onder de huid, waar het vet en het bindweefsel ophopen, stimuleert. Daarmee zorg je ervoor dat je minder hinder van de bultjes en putjes gaat ondervinden en je je een stuk zekerder gaat voelen.