Elektrische fiets: waarom jij er een moet hebben!

Nederland is een fietsland. Dit is een algemeen bekend feit, waar ons kikkerlandje wereldwijd om bekend staat. Wij Nederlanders pakken nu eenmaal graag de fiets! Zeg nou zelf, wat is er fijner dan frisse lucht in je longen en de wind door je haren voelen, terwijl jij je hoofd leegmaakt op de fiets? Alleen dat zware trappen met stevige tegenwind, voorovergebogen over het stuur maakt het plaatje iets minder elegant als in eerste instantie gedacht. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat de ebike alle genoemde problemen wegneemt en jou fluitend door de polder laat fietsen, genietend van al het moois dat het Nederlandse landschap te bieden heeft?

 

Fluitend naar je werk

De elektrische fiets kent namelijk talloze voordelen die jou als fietser zullen aanspreken. Je ervaart namelijk al het moois dat fietsen te bieden heeft, zonder de nadelen. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat deze voordelen zijn en wat de ebike voor jou kan betekenen. Daarom maken wij het in dit blog artikel overzichtelijk voor je. Neem bijvoorbeeld een van de grootste irritaties van de Nederlandse forens: file! Met trapondersteuning ben je binnen no-time op je werk zonder oponthoud door drukte op de weg of tegenwind. Daarnaast leg je de tocht fluitend af en kom je ook niet bezweet aan op je werk.

 

Duurzaam vervoersmiddel

Naast het voordeel dat het een snel vervoermiddel is, is het ook nog eens een goedkopere vervanging voor de auto en een milieuvriendelijke oplossing. Vooral voor korte afstanden biedt de elektrische fiets uitkomst. Een ebike is namelijk voorzien van een elektrische motor in het voorwiel, het achterwiel of in het midden, die trapondersteuning biedt waardoor je fluitend een snelheid van 25 kilometer per uur haalt. De oplaadbare elektrische accu maakt dat dit een duurzamer vervoersmiddel is, aangezien er geen sprake is van uitstoot bij het gebruik van de ebike.

 

Voor iedereen

Daarnaast is een elektrische fiets geschikt voor iedereen. Bergop fietsen of tegen de wind in, of zelfs wegfietsen bij het stoplicht is allemaal kinderspel met een ebike. Ben je scholier? Moet je dagelijks grote afstanden afleggen van- en naar school? Dan biedt de elektrische fiets uitkomst! Ook voor recreatieve fietsers biedt een ebike de mogelijkheid om net een stukje verder te fietsen, zonder dat dit u extra kracht of energie kost. Daarnaast is de ebike ook zeer geschikt voor ouders met jonge kinderen, achter- of voorop de fiets biedt trapondersteuning een uitkomst, aangezien het extra gewicht in het niet valt.