Iedereen heeft wel eens zo’n moment dat die zijn huidige interieur en huis zat is. Elk ruimte staat vol met van alles en nog wat, maar hoeveel daarvan heb je nou echt daadwerkelijk nodig? Wanneer je over die vraag nadenkt, besef je waarschijnlijk meteen dat je een grote opruiming kan starten. Er zijn verschillende manieren om meer ruimte te creëren in huis, een daarvan is dus een heleboel opruimen, maar wat dacht je van een kleine verbouwing? Met een kleine ingreep is het mogelijk om een deel van je huis er al anders uit te laten zien.

 

Vergroot de zolder

Een zolder is natuurlijk perfect om alle spullen die je weinig tot niet gebruikt op te bergen. Zonde eigenlijk, want door handige opbergruimtes te maken op zolder is het mogelijk om ook van deze ruimte een nuttige kamer te maken. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, is het slim om voor een dakkapel te kiezen. Een dakkapel zorgt ervoor dat er meer licht en ruimte vrijkomt op de desbetreffende kamer. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een extra studeerkamer of slaapkamer van de zolder maken. De prijs van een dakkapel inclusief plaatsen verschilt per aanbieder. Doe vooraf dus goed vergelijkend onderzoek!

 

Plaats grote schuifpuien

Is er duidelijk een scheiding tussen het huis en de tuin en wil je hier verandering inbrengen? Dan is het een leuk idee om bijvoorbeeld de muur van de eetkeuken of woonkamer weg te slopen en hier een mooie schuifpui in te bouwen met grote ramen erin. Op deze manier creëer je een grote lichtinval in het woongedeelte, wat ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt. Wanneer de temperaturen weer aangenaam zijn, kan je weer lekker buiten en tegelijkertijd binnen leven.

 

Door bovenstaande manieren toe te passen creëer je niet alleen meer ruimte in huis, maar verhoog je ook nog eens de waarde van je woning. Een echte win-win situatie dus.