Steeds vaker komen er berichten over gehoorschade bij jonge mensen. Langzaam worden we ons bewust, dat niet alleen in bepaalde beroepen je sneller kans op gehoorschade hebt, maar ook in hele gewone situaties. Heb je eenmaal gehoorschade, dan gaat het ook niet meer over, dus genoeg reden om te zorgen dat je je oren beschermt.

Bescherm je oren

Het beste is natuurlijk om je oren te beschermen, neem, als je naar een concert of festival gaat, oordoppen mee. Maar ook andere veel bezochte, lawaaierige activiteiten zou je eigenlijk moeten doen met oordoppen in.

Helaas kan gehoorschade soms al aanwezig zijn en dan heb je niet meer genoeg aan alleen oordoppen. Gehoorapparaten worden al best vaak op jonge leeftijd geplaatst.

 

Hoor jij nog alles goed?

Het is lastig als je tijdens een etentje met vriendinnen moeite hebt om de gesprekken te volgen, hierdoor kun je dit proberen te vermijden en wil je alleen maar één op één afspreken met iemand thuis. Dit is natuurlijk erg zonde, je wilt toch de gezellige terrasjes niet missen, of je sportmiddag samen!

 

Laat gewoon bij een audicien je gehoor testen. Zij kunnen je ook informatie geven over passende gehoorapparaten, want er zijn er genoeg die ook een actieve, jonge levensstijl aan kunnen. Sommige moderne modellen kun je zelfs instellen met een app op je telefoon. Lekker handig en onopvallend!

Fashion en gehoorapparaten

Als je al op jonge leeftijd gehoorschade hebt, wil je natuurlijk niet dat dit zichtbaar is voor iedereen. Je wilt gewoon mee kunnen gaan met de haar- en kledingtrends, zonder je zorgen te maken over snoertjes en grote uitwendige hoortoestellen.

Gelukkig is de nieuwe generatie hoortoestellen van Van Boxtel vrijwel onzichtbaar. Niemand hoeft te zien dat jij een gehoorapparaat draagt als jij dat niet wilt! Zo kun je onbelemmerd doorgaan met al je activiteiten en vertel je het alleen aan de mensen, aan wie jij het ook wilt vertellen.

Ben jij al wat ouder en gaat je gehoor achteruit? Daar gaat het platform Jonge Senioren dieper op in. Lees daar gerust verder!