Als Zwollenaar ben je vast trots op deze mooie Hanzestad. Waarvan het oude centrum nog goed is behouden! Vanuit een luchtballon zie je jouw stad op geheel nieuwe wijze. De originele vorm van de stadsgracht, die kenmerkend is voor veel Hanzesteden en alle bootjes in de gracht op een zonnige dag. Laat je betoveren door de magie van een ballonvaart boven Zwolle.

Rondje Zwolle tijdens een ballonvaart

Langs de Peperbus of over de Sassenpoort varen? Dan verwelkomt GreetZZ- Ballonvaarten je graag aan boord van één van haar luchtballonnen. Stel je voor: een uniek uitje op een prachtige zonnige dag. In plaats van op het terras zitten, een uur over de terrassen zweven. Start vanaf het Wezenlandenpark en vaar zo richting de binnenstad. In de verte zie je het nieuwe ziekenhuis, de nieuwe bioscoop, het museum en andere recent gebouwde architectonische hoogstandjes. Tijdens een ballonvlucht is de route nooit zeker. In Zwolle weet je wel dat welke kant we ook opvaren, we veel mooie natuur te zien krijgen.

Uitgestrekte vlaktes of bosrijke omgeving?

De wind geeft de richting aan. Misschien vaar je via de nieuwbouwwijk Stadshagen richting het Zwarte Water. Een prachtig natuurgebied met uitgestrekte weilanden, vele eilandjes in het water en een prachtige natuur. Het allerliefst varen wij over het Engelse Werk, voorbij de Eneco toren en over de IJssel richting Hattem. Waar de uitgestrektheid langzaam plaatsmaakt voor een bosrijke omgeving. Als natuurliefhebber kun je je hart ophalen tijdens een ballonvaart over Zwolle en omgeving.

Ballonvlucht programma

Wat ga je doen, hoe ziet de middag er uit? Het hele ballonvaart programma duurt zo’n vier uur. Te beginnen met het uitrollen en het vullen van de ballon zelf. Hier mag jij bij helpen, graag zelfs! Is de ballon eenmaal gevuld met genoeg hete lucht, dan neemt iedereen plaats in de mand en kan het opstijgen beginnen. De vlucht zelf duurt een uur en is zeer comfortabel door onze schokdempende manden en de prettige temperatuur in de mand. Het is hier windstil, doordat we op hetzelfde tempo als de wind varen. Dit zorgt ervoor dat het heerlijk warm is zo onder de gasbranders. Waar onze reis eindigt, is altijd afwachten. De piloot geeft voor het landen de coördinaten door aan het team op de grond, zodat wij de ballon volgen met onze bus. Na de landing proosten we met een glas champagne en word je teruggebracht naar de startlocatie.