• Er kan worden vastgesteld dat steeds meer bedrijven zich afvragen of het voor hen nu niet interessanter is om te kiezen voor shortlease zakelijk dan voor een klassieke leasing. Het antwoord op deze vraag kan echter in de praktijk niet zomaar worden gegeven. Dit heeft alles te maken met het feit dat de eisen voor wat een leasing afsluiten betreft in de praktijk aanzienlijk kunnen verschillen afhankelijk van het bedrijf in kwestie. Voor een bepaald bedrijf kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om een leasing op korte termijn te kunnen afsluiten terwijl een ander bedrijf vooral over de lange termijn over een bepaald bedrijfsvoertuig wil kunnen beschikken. Hoe dan ook, is een shortlease zakelijk afsluiten voor u nu wel of niet interessant? U ontdekt het middels de informatie op deze pagina!

 

  • Waarom liggen de kosten van een shortlease zakelijk zo hoog?

 

Bij het overwegen van een zakelijke shortlease maken mensen niet zelden enkele grote fouten. Het gebeurt in de praktijk bijvoorbeeld erg vaak dat men de maandelijkse kost van een shortlease gaat vergelijken met deze van een gewone financiering. Eigenlijk schept dit een compleet foutief beeld van de werkelijkheid. Wanneer u een dergelijke vergelijking gaat uitvoeren wordt het vermoeden namelijk geschept dat een shortlease zakelijk afsluiten ongelofelijk duur is. Dat is echter niet zo. Het verschil in prijs zit hem namelijk in de extra kosten die zijn inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Denk hierbij aan: 

 

  1. De (allrisk) verzekering die is afgesloten voor de auto;
  2. De belastingen die voor het voertuig moeten worden betaald; 
  3. De vaste kosten op vlak van onderhoud; 

 

Alle bovenstaande kosten zijn inbegrepen wanneer u kiest voor een gewone financiering. Wilt u echt een goede vergelijking kunnen maken? Tel dan de periodieke kostprijs van uw zakelijk krediet op bij de bovenstaande kosten en vergelijk het totaalbedrag dan met deze van uw shortlease. U zult merken dat de uitkomst van uw vergelijking wellicht compleet anders zal zijn. Vergis u dus niet, een shortlease zakelijk is helemaal niet zo duur als wordt gesteld! 

 

  • Een leasing met flexibele voorwaarden 

 

Dat de totale prijs van een shortlease zakelijk in de praktijk hoger ligt in vergelijking met deze van een gewone leasing is ook te wijten aan de flexibele voorwaarden die een shortlease kent. Het feit dat er bij een klassieke leasing voor wordt gekozen om een contractduur te bepalen van vaak vier à vijf jaar of nog langer zorgt ervoor dat bepaalde kosten veel langer in de tijd kunnen worden gespreid. Dat is bij een shortlease uiteraard niet mogelijk. In principe is het reeds mogelijk om een shortlease overeenkomst af te sluiten voor een looptijd vanaf respectievelijk drie à zes maanden. 

 

  • De oplossing voor beginnende bedrijven en ZZP’ers

 

Tot slot kan er in de praktijk worden vastgesteld dat het afsluiten van een shortlease zakelijk doorgaans de perfecte oplossing vormt voor niet alleen startups, maar ook voor ZZP’ers. Voor deze partijen is het namelijk doorgaans nog niet mogelijk om een eerste jaarrekening voor te kunnen leggen. Dit maakt dat een gewone leasing eigenlijk niet tot de mogelijkheden behoort. Voor een shortlease zakelijk afsluiten is een jaarrekening vanwege de aanzienlijk kortere contractduur veel minder relevant. Wilt u dus met ander woorden als jonge onderneming alsnog een auto kunnen leasen? Kijk daarvoor dan zeker in de richting van een shortlease!