Zelfs als je 50+ bent kun je gebruik maken van een dating app. Toegegeven, ouderen zijn niet zo snel en handig met de mobiele telefoon als de jongeren. Toch heeft de komst van de mobiele telefoon, zoals we deze vandaag de dag kennen, veel voordelen. Ja, óók voor vijftigplussers. Eén van deze voordelen is de ontwikkeling van dating apps voor een specifieke doelgroep. Op latere leeftijd is het namelijk niet altijd even gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral wanneer het gaat om potentiële partners kan het nog wel eens stil staan. 

 

Dat is helemaal niet gek: de dagen dat u nog meerdere keren per week sociale activiteiten deed, waar u tal van vrijgezellen tegen het lijf liep, die liggen waarschijnlijk achter u. Precies dat is de reden dat dating apps een welkome toevoeging blijken te zijn aan het leven van een vijftigplusser. In dit artikel bespreken we waarom u baat heeft bij het gebruik van een dating app om misschien wel de liefde van uw leven tegen het online lijf aan te lopen.

 

Het gebruik van een dating app is efficiënt

Omdat telefoons een klein scherm hebben, zijn dating apps zo ontwikkeld dat ze gemakkelijk in gebruik zijn en dat er niet te veel poespas omheen gebouwd zit. U hoeft dus niet veel moeite te doen om het gebruik ervan onder de knie te krijgen, dating apps zijn erg rechttoe rechtaan. Een ander groot voordeel is dat u uw telefoon altijd bij u heeft. Dus wanneer u wat loze tijd moet vullen kunt u op dat soort momenten uw app openen en snel zien of u nieuwe berichten heeft of een interessante match tegen bent gekomen. Dit is precies de reden dat dating apps zo populair zijn bij alle generaties: u bent altijd in staat om in contact met een potentiële relatie te komen.

 

Datingapps werken vaak samen met andere apps

Er zijn veel dating apps die samenwerken met andere apps, welke u inzicht geven over bepaalde interesses. Zo kunt u bij veel dating apps bijvoorbeeld zien of u gemeenschappelijke vrienden heeft, maar komt het ook regelmatig voor dat u uw Spotify kunt linken aan de applicatie. Dan zien anderen meteen of er een overeenkomst is in muzieksmaak, dat is een leuk aanknopingspunt om een gesprek te starten. 

 

U ontvangt alleen berichten van mensen die u ook heeft geliked

Door de bomen het bos niet meer zien, komt dat u bekend voor? Waar u in ‘het echte leven’ altijd moeite had met potentieel tegenkomen, lijkt er in de online wereld soms geen eind te komen aan de geïnteresseerde profielen. Dating apps zijn in de meeste gevallen zo ontwikkeld dat anderen enkel een gesprek met u kunnen beginnen, als u heeft aangegeven ook geïnteresseerd te zijn in hen. Zo wordt uw inbox niet helemaal overladen met berichtjes van mensen waar u eigenlijk niet op zit te wachten. Er is eerst een match nodig, voordat u in contact kunt komen met anderen en andersom. Dat is als vijftigplusser niet verkeerd, het is een efficiënte manier om het kaf van het koren te scheiden.