Of je nou een huisfeest aan het organiseren bent, een bedrijfsfeest, een verjaardagsfeest, een bootfeest of een festival; de DJ is altijd de belangrijkste speler. Daarom is het belangrijk om de goede keuze te maken bij het uitzoeken van de DJ. In deze blog lees je een aantal tips bij deze zoektocht. 

 

Wat voor evenement? 

Stem de DJ af op het soort evenement dat jij gaat organiseren. Veel DJ’s zijn namelijk gespecialiseerd in een bepaald soort evenement. De ene DJ is een echte bruiloft DJ en de ander kan zijn weg beter vinden op huisfeestjes. En dan denk je misschien wat is het verschil; het zijn bepaalde sferen die sommige DJ’s beter aanvoelen dan andere. 

 

De ervaring van de DJ

De ervaring van de DJ is erg belangrijk bij het uitzoeken van een DJ. Zorg dat de DJ ervaring heeft in het draaien op het soort evenement dat jij organiseert. Vaak zijn DJ’s jonge jongens of meisjes. Maar je kunt er beter een hebben die al wat jaartjes meedraait. Dit omdat de jonge DJ’s vaak vooral de muziek draaien die zij leuk vinden terwijl ervaren DJ’s veel beter wat het publiek wil horen. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. 

 

De stappen die je zet bij het boeken

Een DJ boeken doe je niet zomaar. Daar moet je goed de tijd voor nemen. Vraag bijvoorbeeld meerdere offertes aan en ga niet zomaar maar met de eerste de beste in zee. Kijk goed of de DJ goed past bij jouw evenement en ga met de DJ in gesprek, zie het als een soort sollicitatiegesprek. De meeste DJ’s staan hier wel voor open. Het blijft toch gewoon hun werk.