Het is misschien wel een van de meest bijzondere perioden in je leven: je studententijd! Veel mensen maken in deze fase vrienden voor het leven en leren daarnaast hoe het is om echt op eigen benen te staan. Het is niet niks, en eigenlijk best wel een spannende periode. Je laat stad en land achter je, verruilt dat saaie dorp misschien wel voor een kosmopolitische stad. Daarnaast neem je ook (tijdelijk) afscheid van je vrienden, je familie…. Maar je krijgt er ook veel voor terug! Ga jij binnenkort op kamers en kun je wel wat advies gebruiken? Wij helpen je!

 

It’s all about the money: budgetteren kun je leren

Je bent gewend dat je thuiskomt in een warm huis waar de koelkast standaard is gevuld; hartstikke fijn, maar zodra je op kamers gaat, zul je er toch echt zelf voor moeten zorgen dat er eten in huis is, dat de rekeningen zijn betaald. Gelukkig is budgetteren echt niet onmogelijk; sterker nog, als je je goed inleest, kun je het gemakkelijk leren! Key is om alles goed bij te houden. Wat komt er maandelijks aan geld binnen, en wat gaat eruit? Zo krijg je inzicht in je geldzaken, en kun je je levensstijl op tijd aanpassen. Want eh… honderden euro’s aan nieuwe schoenen per maand? Dat wordt wat lastig als er ook huur moet worden betaald…

 

Begin op tijd met zoeken naar een kamer

Op kamers gaan is leuk en aardig, maar dan moet je natuurlijk wel eerst een kamer vinden! Als jij een geluksvogel bent wiens ouders bijvoorbeeld een huis hebben gekocht, dan hoef je je hier natuurlijk geen zorgen over te maken. Ben je niet zo’n lucky bastard? Dan zul je toch echt zelf op zoek moeten. Met name in de grote steden is het momenteel een flinke uitdaging om iets te vinden dat betaalbaar is, dus op tijd beginnen is niet onverstandig. Struin Facebook, Kamernet en andere woningsites af – en het reageren kan beginnen!

 

Maak je kamer persoonlijk

Yes! Het is ein-de-lijk gelukt; jij hebt een droomkamer gescoord! Hoera! Je kan niet wachten om in te trekken, en dat begrijpen we. Onze laatste tip; maak je kamer persoonlijk! Misschien wil je aanvankelijk besparen op de inrichting, want: arme student. Maar geloof ons, je zult er later geen spijt van krijgen als je in het begin wat meer hebt geïnvesteerd in een leuke, huiselijke inrichting. Mooie rolgordijnen, een comfortabel bed, een schattig bureau. Je gaat hier de komende jaren veel dingen meemaken, dus zorg dat het een plek is waar jij je echt thuisvoelt!

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door zonwering Houten