Het werken met een 3D printer kan heel direct worden gedaan. Het is steeds beter mogelijk geworden om een idee rechtstreeks te vertalen. Dat is tegenwoordig zelfs in nog grotere mate mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop met kleuren kan worden omgegaan. In de printers die tegenwoordig zelfs gewoon thuis gebruikt kunnen worden is het al mogelijk om hier heel precies in te zijn. Dat maakt het dus ook steeds aantrekkelijker om er zelf mee aan het werk te gaan. Zo is precies te maken wat je voor ogen had op een manier die je voor ogen had.

De verschillende kleuren filament
Wat in ieder geval belangrijk is om te weten als het gaat om een 3D printer, is dat je verschillende kleuren filament kunt krijgen. Wanneer je dus een ontwerp maakt, dan kan je het ook direct in de kleur die je voor ogen hebt laten uitwerken. Dit kan tegenwoordig ook heel erg exact want van de verschillende kleuren zijn tegenwoordig ook verschillende tinten. Daardoor is eigenlijk alles te doen wat je maar mag verwachten. Dit kan zelfs gewoon thuis worden gedaan omdat zelfs de compacte modellen zeer krachtig zijn tegenwoordig. Daarmee kan je dan direct aan de slag.

De mogelijkheden combineren
Het is ook steeds beter mogelijk om direct objecten te printen in verschillende kleuren. De moderne 3D printer is steeds meer gericht op het gebruik van meerdere soorten filament waardoor het dus ook mogelijk is om objecten direct twee kleuren mee te geven. Aan de hand daarvan kan je dus ook nog een creatieve richting geven aan alles wat je maakt. Dit is iets wat duidelijk in ontwikkeling is en steeds meer de norm zal gaan worden als het om het werken met 3D printers gaat. Dit kan dus nu al heel interessant zijn om te ontdekken.