ultimaker

Als het gaat om de 3D printer, dan neemt Ultimaker een specifieke plek in deze markt in. Dat komt natuurlijk ook in belangrijke mate doordat de printers op allerlei manieren toe te passen en te gebruiken zijn. Dat daarbij ook nog eens voortdurend innovaties worden gedaan waardoor alleen maar nog meer mogelijk wordt, maakt het extra aantrekkelijk. Het is goed om eens te zien waar het dan zoal om kan gaan. Door te bekijken welke mogelijkheden er liggen is goed te bepalen op welke wijze de printer voor jou zakelijk of als consument ook een goede investering kan zijn.

De techniek goed leren kennen

Het grootste voordeel van werken met Ultimaker is dat de 3D printers helemaal zelf te maken zijn. Tenminste, de printers worden ontwikkeld volgens het zelfbouwprincipe. Dat betekent dus dat de onderdelen geleverd worden, maar niet volgens een kant-en-klaar concept. Dat biedt de gebruiker de mogelijkheid om de printer geheel te leren kennen. Met als gevolg dat veel beter te werken is met het ontwerpen en uitwerken van ideeën. Dat maakt het ook veel aantrekkelijker om voortaan de printer te willen gebruiken. Het is zelfs zo dat dit verder gaat dan alleen ideeën ontwikkelen. Het kan zelfs om productie gaan.

Alle kanten op kunnen

De flexibiliteit van Ultimaker is vooral ook te vinden op het gebied van het gebruik van filament. Dit is zeer breed mogelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld niet alleen om de verschillende bekende soorten plastic, maar ook om andere materialen, zoals nylon. Bovendien is het dan ook nog eens zo dat allerlei verschillende aanbieders zich bezighouden met het ontwikkelen van filament voor deze printers. Daardoor is de perfecte materiaalsoort en de ideale kleur heel gemakkelijk te vinden. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker en gemakkelijker mogelijk om alle ontwerpen te maken zoals je voor ogen hebt.

Welke doelgroepen werken ermee?

Het is ook goed om te weten welke doelgroepen geschikt zijn voor het werken met ene Ultimaker. Al is het antwoord hierop behoorlijk breed. Juist door de flexibiliteit en de vrijheid zijn bijvoorbeeld kunstenaars en ontwerpers goede doelgroepen. Aan de andere kant zijn er ook veel grote ondernemingen bijvoorbeeld in de luchtvaart en de auto-industrie die met de printers werken. Daarnaast is de 3D printer van deze fabrikant bijvoorbeeld ook geschikt voor doeleinden in het onderwijs. Zelfs hobbyisten die zelf alles willen ontdekken kunnen veel voordelen hebben van het gebruik van deze printer. Dit maakt de keuze makkelijk.