Vis is de nieuwe kip van Amsterdam! Waar het eerst burgers waren, gevolgd door de spareribs en de dönerzaken die zich vestigden in Amsterdam. Nu is het tijd voor een nieuwe trend. De trend van vers en gezond vis. Wij zijn er in iedergeval dolgelukkig mee! Denk aan lekkere oesters, garnalen, kreeften en je noemt het maar op. We begrijpen dat het een beetje lastig bij te houden is waar alle leuke restaurantjes zijn. Daarom leek het ons hoognodig om een lijstje te maken met 5 top restaurants wanneer het op seafood aan komt.

Porto Marina in Amsterdam
Deze mediterranen keuken biedt meer aan dan alleen vis. Voor seafood and tapas in Amsterdam ben je hier aan het juiste adres. Ook is al het vlees halal voorbereid. Let er wel op dat er geen alcohol wordt geserveerd. Alcohol vrije opties zijn aanwezig. Op trip advisor scoren ze een 4,5! Net buiten het centrum heeft Porto Marina een tweede vestiging met terras. Perfect als je de drukte wilt ontsnappen en makkelijk te bereiken per auto.

Viscafé de gouden hoek
Op loop afstand van het Westerpark vindt je dit eetcafé. Dit is een locatie waar je vooral naartoe moet gaan als je wilt genieten van een gezellige sfeer en lekker eten.

The seafood bar
Deze bar telt maar liefst drie locaties in Amsterdam. Recentelijk is hun derde locatie geopend in De Pijp. Met een groot scala aan diverse gerechten kom je hier goed uit de voeten. Ook is afhaal mogelijk, een aanrader wanneer je liever een filmavondje houdt met vriendinnen.

Chippy
Voor de liefhebbers van het Engelse fenomeen, fish & chips, is Chippy alles wat ze zoeken. De fish & chips wordt op traditionele wijze voorbereid. En wordt daarom ook geserveerd zoals het zou moeten: gewikkeld in kranten.

 

Visbar Beet
Bij Visbar Beet draait het allemaal om ecologisch verantwoorde en betaalbare vis. Het concept van Beet is om het verschil tussen traditionele vis en dure seafood kleiner te maken.

Mossel & Gin
Uiteraard kan Mossel & Gin niet in deze lijst ontbreken. Hier kun je genieten van oesters, mossels, kreeften en nog veel meer. Ook hebben ze een mooi teras waar je kunt genieten van de zon.

Er zijn natuurlijk veel meer geweldige locaties om een hapje te eten. Weet jij ook een leuk restaurant Amsterdam? Laat het ons weten!