Wat zijn de échte must-haves bij een kind? Babyproducten die je al in huis moet hebben voordat de baby er is. Als je van design houdt zal één van de belangrijke punten de babykamer zijn. Hoe wordt de babykamer ingericht en welke kleuren ga ik gebruiken? Hier zijn een aantal babykamer basics die je nodig zult hebben en waarmee je al in je design plannen mee rekening kunt houden.

Een Ledikant

Een baby kan vanaf de eerste dag in een ledikant slapen. Zodra het kindje zich meer beweegt zal een ledikant zelfs noodzakelijk zijn. In de ledikant kan het kindje slapen tot een jaar of 4.
De standardmaten voor een ledikant zijn 60x120cm.  Ook hebben de spijlen meestal een tussenruimte van 4.5 tot 6.5cm. Ledikanten worden vaak van harde houtsoorten gemaakt die niet splinteren. Kies voor een ledikant met een verstelbare bodem. Dit maakt het makkelijker je kind en uit het ledikant te tillen. Vooral in de eerste maanden zul je je hier veel mee bezighouden. Stel de ledikant op de hoogste instelbare hoogte.
Als je niet de juiste kleur kunt vinden of je wilt je eigen unieke kleur gebruiken kun je ook een ongeverfde ledikant kopen en deze zelf verven. Als je overweegt de ledikant zelf te verven gebruik daarbij waterverf. Zo kun je de babykamer precies naar jouw smaak inrichten.

Commode of kledingkast

Je zult ook ergens al de leuke baby spulletjes moeten opbergen hiervoor zijn natuurlijk de commodes en de kledingkasten. Als je de babykamer helemaal nieuw gaat inrichten kun je in je ontwerp veel doen met de kleuren doen. De voornaamste eis aan een commode of kledingkast naast hoe het uitziet, de opslag capaciteit. De hoeveelheid babyspullen wat je erin kwijt kunt. Rompers, dekentjes, doekjes en meer. Deze grote meubelstukken zullen ook een groot onderdeel zijn van de inrichting van de babykamer. Dus neem je tijd zoek de juiste opbergmeubel voor je babykamer uit.

Dekentjes en doekjes

Dekentjes en doekjes zijn items die je in huis zal moeten hebben voor dat de baby er is. Met de dekentjes kun je de meubels en de hele babykamer mee opfleuren. Hierbij is een eis dat het speciale babydekens en babyveilige stoffen zijn natuurlijk.