Begin het voorjaar goed met de nieuwste mode

De lente komt er weer aan! Dit betekent een lekker warm temperatuurtje en weer wat vaker buiten zijn. Maar ook betekent het dat je weer kunt beginnen met het uitbreiden van je schoenencollectie. Dus gooi je laarzen en hoge schoenen maar weer achterin de kast. De nieuwste trends in de schoenmode vind je namelijk in deze blog. Tijd om weer eens (online) te gaan winkelen dus!

Beige beige beige

Een trend die kenmerkend is voor 2021 is het herintroduceren van bruine tinten. De bruine tint die je vaak bij schoenen ziet verschijnen is zomers beige. Witte sneakers worden vervangen door iets interessantere exemplaren. Dit heeft vele voordelen, naast dat het er mooi uitziet. Zo zie je vlekken op zomers beige minder snel dan op wit. Erg handig voor in de zomer dus, wanneer je veel buiten bent. Beige is ook goed te combineren met verschillende kleding. Neem een fluoriserend roze shirt. Groene schoenen kunnen mismatchen, maar met beige past dit goed.

Het materialencircus

Nog een trend van 2021 is het mixen van verschillende materialen en kleuren. We hebben het de laatste jaren al een beetje zien opkomen, maar deze zomer is het echt helemaal in. Vooral sneakers worden ontworpen met veel verschillende stijlen door elkaar heen. Zo zie je een combinatie van (nep)leer, nylon, glitterstof, suède en andere soorten materialen. En ook verschillende printjes en kleuren worden afgewisseld. De panterprint was natuurlijk al een trend, maar nu wordt deze gemixt met stipjes, streepjes of gewoon effen kleuren. Veel vrolijkheid: daar zorgt deze trend dus voor.

Gevlochten schoenen

Een trend die je waarschijnlijk niet zo snel zag aankomen: kleurrijke schoenen met vlechtwerk. Vaak wordt er leer gevlochten tot laarsjes, sandalen, ballerina’s en veel andere modellen schoenen. Gevlochten sneakers zie je niet zo vaak. Maar niet alleen leer wordt gevlochten. Er worden ook schoenen gevlochten van touw, suède of riet. Ook gevlochten tassen zijn steeds meer in opkomst. Voor een extra leuke match, zou je dus je gevlochten schoenen kunnen afmaken met een gevlochten tas.

De chunky sandalen

Chunky sneakers waren al wat langer in opkomst. De sneakers hebben een verhoging en zijn erg robuust, waardoor ze opvallend en chunky worden. Nu zijn ook de chunky sandalen in opkomst. De sandalen hebben net zo’n verhoogde zool als de sneakers en worden vastgemaakt met brede bandjes. Pluspunt: ze zitten enorm comfortabel, dus rondlopen in chunky sneakers is vooral fijn voor je voeten.