Boksen wordt vaak nog gezien als een typische mannensport. Dat is echter zeker niet het geval. Steeds meer vrouwen wagen zich tegenwoordig ook aan deze stoere sport. Je leert jezelf te verdedigen en wordt er ook nog eens sterker en leniger van. Wacht niet langer en kom snel eens tegen een bokszak slaan.

Boksen als topsport

Boksen is een Olympische sport waarbij je verschillende stoottechnieken gebruikt om je tegenstander te verslaan. Als jij voldoende gemotiveerd bent, kun je op zeer hoog niveau leren deze stoottechnieken te gebruiken en je ertegen te verdedigen. Daarnaast is het ook een goede sport wanneer je graag je conditie wilt verbeteren of strakker wilt worden. Tussen de bokszakken train je niet alleen je stoottechnieken, maar werk je ook nog eens aan een betere conditie en een strakker lijf.

Boksen voor vrouwen

Steeds meer vrouwen beginnen met boksen. Waar jaren geleden nog voornamelijk mannen tegen bokszakken aan stonden te slaan, zie je in de sportscholen tegenwoordig steeds meer dames deze stoere sport beoefenen. Veel vrouwen werken op deze manier aan hun conditie en hopen wat extra kilo’s kwijt te raken. Er zijn echter ook steeds meer dames die deze sport op hoog niveau uitvoeren en zelfs aan wedstrijden meedoen. Alles is mogelijk!

Recreatief niveau

Wil jij graag eens boksen op recreatief niveau? Dat is mogelijk bij veel sportscholen. Sommige scholen bieden lessen aan speciaal voor vrouwen. Tijdens de les zal je meestal niet alleen tegen een bokszak aanslaan. Vaak ga je ook sparren met anderen. Zo verbeter je je stoot- en verdedigingstechnieken. Bij recreatief boksen is de keuze uiteraard aan jou. Wanneer je liever alleen tegen de bokszak aanslaat en niet gaat sparren, is dit ook prima. Zo is boksen een sport voor alle vrouwen die graag actief bezig zijn!