Al jaren ben je aan het werk voor hetzelfde bedrijf en je merkt dat je elke dag met minder plezier naar je werk gaat. Naast je werk hou je je bezig met je hobbies, waar je wel veel voldoening uit kan halen. Lekker op dinsdag en donderdag avond naar de sportschool en elke avond lekkere gerechten maken, ja dat vind je nou ECHT leuk. En dan opeens besef je het: stoppen met je huidige baan om een eigen bedrijf op te gaan zetten. dit klinkt natuurlijk allemaal heel leuk en je ziet het ook helemaal voor je. Toch zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden, anders kan het opzetten van een eigen bedrijf eindigen in een fiasco.

Een webshop brengt natuurlijk erg veel voordelen met zich mee. Zo hoef je geen geld te betalen voor een pand en kunnen mensen iets kopen wanneer zij dat willen. Heel veel andere mensen dachten hier ook zo over. Dit betekent dus dat er heel veel concurrenten zijn waar je rekening mee moet houden. Dit betekent niet dat het onmogelijk is. Door een goede e-commerce strategie op te zetten komt het allemaal goed.

Waar moet je verder op letten?

Naast het inschrijven op KvK, een zakelijk account aanvragen en nog veel meer dingen, is het belangrijk dat je gaat nadenken hoe je bezoekers naar je website wilt trekken. Social media is een kanaal om nieuwe klanten aan te trekken. Een van de kanalen die je kan inzetten om huidige klanten terug te laten komen is e-mail marketing. Hierbij gaat het voornamelijk om een persoonlijke benadering naar je klanten toe.

Naast de bovengenoemde zaken zijn er natuurlijk vele zaken die in overweging genomen moeten worden, en het is erg veel werk. Dit betekent niet dat het onmogelijk is. Stop nooit met dromen en ga er gewoon voor!