Als je gaat verhuizen komt er ontzettend veel op je af. Je moet veel regelen en organiseren wat kan zorgen voor onrust en stress. Om dit zoveel mogelijk te beperken en het proces in goede banen te leiden is een goede voorbereiding essentieel. Men zegt immers niet voor niets dat een goede voorbereiding het halve werk is. Wanneer is de exacte verhuisdatum? Wie komen je helpen? Trek je er een paar dagen voor uit of ga je het in één dag doen? Dit zijn vragen die je eerst moet beantwoorden voor je daadwerkelijk begint aan de verhuizing. Om het nét even wat soepeler te laten verlopen geven wij je wat tips die je helpen het hele proces in goede banen te leiden!

Inpakken

Ook bij verhuizen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom zo vroeg mogelijk met inpakken zodat je niet opgejaagd wordt door tijdgebrek en voor verrassingen komt te staan. Daarnaast zijn er een hele hoop tips en tricks die het inpakken, maar vooral het uitpakken, een stuk makkelijker maken. Vergeet trouwens niet dat verhuizen een van de beste momenten is om grondig op te ruimen. Tijdens het inpakken kom je hoogstwaarschijnlijk spullen tegen die je al een tijdje niet meer gebruikt hebt. Geef ze bijvoorbeeld een nieuwe bestemming door ze naar een kringloopwinkel te brengen.

Bij het inpakken is het handig om kleurcodes te gebruiken. Zo geef je elke kamer een kleur en label je alle dozen afkomstig uit die kamer, met die specifieke kleur. Een andere tip is om kasten in te wikkelen met beschermfolie. Het voordeel hiervan is dat je kasten minder snel beschadigen en dat de deuren en laatjes niet openen tijdens het tillen. Sommige meubels moet je echter wel uit elkaar halen om ze te kunnen verhuizen. Houd dan de schroeven bij elkaar door ze in kleine zakjes te doen. Vergeet alleen niet op de zakjes aan te geven bij welke meubels ze horen.  

Verhuisservice  

Je kunt natuurlijk je eigen auto, of die van vrienden en familie gebruiken, maar wist je dat je ook een koerier kan inschakelen? Vaak bieden lokale koeriersdiensten ook een verhuisservice, die meestal goedkoper is dan de verhuisservice van een daadwerkelijk verhuisbedrijf. Een verhuisservice bestaat uit een vrachtwagen of bestelbus en een chauffeur. Je kan er ook voor kiezen een extra verhuizer bij te boeken. Het voordeel van het inschakelen van een verhuisservice is dat je efficiënter kan verhuizen. Met een bestelbus of vrachtwagen kan je namelijk meer spullen, ook grote spullen, tegelijk verplaatsen. Zeg nou zelf, Je wilt toch zo snel mogelijk kunnen genieten van je nieuwe stulpje?
Mede mogelijk gemaakt door koerier Amsterdam.