Shoppen voor je kind is natuurlijk ontzettend leuk. Maar toch kan het soms ook ingewikkeld zijn en weet je niet precies wat je kind precies nodig heeft. Je wilt misschien wel meegaan met de trends van het seizoen, maar tegelijkertijd daar ook niet in doorslaan. Daarbij wil je dat je kind de kleding leuk vindt, maar wil je wel dat je kind goed voor de dag komt. Een hoop keuzes die je dus moet maken. In dit artikel geven we je een aantal handvatten, waardoor het kopen van kinderkleding nog nooit zo makkelijk is geweest!

Bedenk wat je kind echt nodig heeft

Ga allereerst na wat je kind daadwerkelijk nodig heeft. Dit verschilt natuurlijk per seizoen. Zorg er daarom voor dat je per seizoen de basisitems hebt. Denk aan sweaters, t-shirts, lange broeken, korte broeken, jurkjes, rokjes, truien, sokken en ondergoed. Daarnaast zorg je ook voor elk seizoen voor een geschikte jas en geschikte schoenen.

Wat zijn de trends?

Als je naast de basisitems nog genoeg budget hebt, kun je kijken wat de trends van het seizoen zijn. Dit verschilt elk seizoen en meestal ook elk jaar. Je kunt er dus soms vanuit gaan dat een bepaalde trend maar voor een korte tijd ‘in’ is. Als je door de winkels heen loopt zie je vaak al snel wat de trends zijn. Je zult in elke winkel dezelfde soort items zien. Op internet vind je ook verschillende online winkels en merken, zoals Z8 en Vingino. Je kunt een trenditem het beste combineren met een aantal basisitems. Je zorgt er dus altijd voor dat je basisitems hebt en het trenditem maakt het outfit af.