Een poloshirt of kortweg een polo is een kledingstuk met korte (geribde) mouwen en een kraag zoals dat van een overhemd en een korte sluiting met knoopjes aan de voorkant. De polo kent zijn oorsprong in de vrijetijdskleding van de hogere sociale klassen en wordt beschouwd als ietwat geklede vrijetijdskleding. Wat weten we nu eigenlijk allemaal over het poloshirt? 

Kort lesje geschiedenis

We duiken even kort terug in de geschiedenis. Je zult misschien het poloshirt refereren aan golf of polo. Dit is helemaal niet gek. De eerste poloshirts werden namelijk inderdaad gemaakt om in te sporten. Maar dan niet voor polo of golf maar voor tennis. De inmiddels wereldberoemde René Lacoste ontwierp in de jaren ’20 de eerste polo. Dit was toen puur vanuit eigenbelang. Toen moest er namelijk op het tennisveld een overhemd met lange mouwen gedragen worden en dit was veel te heet. De polo is inmiddels niet meer weg te denken!

Onmisbaar item in je kledingkast

In eerste instantie lijken poloshirts moeilijk te combineren. Echter, als je weet hoe je het poloshirt kunt combineren is het een onmisbaar item in je kledingkast. Poloshirts zijn echt items waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de grijze massa. Kortom: een goede investering en een waardig kledingstuk waarmee je zowel een casual als smart look kunt creëren.

Combineren

Poloshirts werken eigenlijk met bijna alles. Dit is tevens ook het leuke aan een polo, je zit al snel goed! Als je voor een nonchalante, casual look gaat dan kun je het poloshirt bijvoorbeeld combineren met een jeans of een korte broek. Je kunt het dan afmaken met een paar stoere sneakers. Als je de poloshirts voor zakelijk doeleinde gaat dragen dan kun je kiezen voor een poloshirt zonder printje. Daar kun je dan bijvoorbeeld loafers onder dragen waardoor je helemaal in stijl de deur uit kan gaan.

Ruim aan bod poloshirts

Ben jij er net zoals ik ook van overtuigd dat een poloshirt niet mag ontbreken in jouw kledingkast? Zie jij ook in dat de polo een blijvend mode item is? Kijk dan eens hier naar een ruim aanbod in poloshirts. Deze poloshirts zijn makkelijk online te bestellen en zo heb jij snel het ideale poloshirt in huis voor informeel of casual gebruik!