Er zijn veel trends op het gebied van lifestyle. Een belangrijke verschuiving is de focus van het uiterlijk naar het echt goed willen voelen. Dit doen jongeren door gezonder te eten en meer te sporten. Een belangrijke trend die hiermee gepaard gaat is dat ze minder snel een auto aanschaffen. Vooral in de grote steden zijn steeds minder mensen in het bezit van een auto. In plaats daarvan kopen ze elektrische fietsen of nemen het openbare vervoer. Wanneer je toch lange afstanden wilt afleggen of op vakantie wilt gaan, kan je goedkoop een auto huren. Door geen auto te bezitten ben je minder snel geneigd om de auto te pakken.

Geen auto bezitten is goed voor de lijn

Driekwart van alle autoritjes bestaan uit korte ritjes naar bijvoorbeeld de supermarkt of sportschool. Door geen auto voor de deur te hebben beweeg je dus automatisch meer! Bewegen is goed voor de gezondheid. Je werkt aan je conditie en je verbrand vet. Door geen auto te bezitten word je als het ware gedwongen om meer te bewegen. 

Elektrische fiets als vervanging voor de auto

Denk je nog steeds, ik kan mijn auto niet laten staan aangezien ik lange afstanden moet afleggen tot werk of school? Dan is een elektrische fiets een goed alternatief. De elektrische fiets kan namelijk autoritten met een maximale afstand van 25 kilometer vervangen. Dit is zeker een voordeel als je anders afhankelijk bent van het openbare vervoer. Fietsen is gezond, ook op de elektrische fiets. Je werkt aan je conditie en traint je spieren. Tevens slapen mensen beter die dagelijks twintig minuten bewegen. Bovendien verbetert je weerstand, aangezien je meer beweegt en je meer in de buitenlucht bent.

Geen auto is goed voor het milieu en je portemonnee

Het is misschien een open deur, maar geen auto bezitten is ook nog eens goed voor het milieu. Je vermindert de uitstoot van co2 door te gaan fietsen in plaats van de auto te nemen. Je gaat alleen een auto huren

als je op vakantie gaat of als alternatief vervoer niet mogelijk is. Bovendien bespaar je ook enorm veel geld, want het zijn vaak de maandelijkse kosten die het bezitten van een auto zo duur maakt. Kortom, er zijn meer voordelen dan nadelen om geen auto te bezitten!