Op het internet zijn talloze datingsites te vinden. Sommigen daarvan zijn voor iedereen geschikt, terwijl anderen een specifieke doelgroep voor ogen hebben. Een van deze groepen die steeds groter wordt is die met mensen met een leeftijd boven de 50 jaar. Er zijn daarom ook steeds meer datingsites die speciaal gemaakt zijn voor senioren. Online daten onder jongeren is al langer zeer gebruikelijk. Het lijkt erop dat dating voor 50 plus ook steeds meer online plaatsvindt. Sinds enkele jaren is er sprake van een sterk groeiend aantal senioren dat via het internet een partner probeert te vinden. 

 

De voordelen van online daten

Vrijwel iedere vijftig plus dating site werkt met een systeem dat op zogenaamde matches gebaseerd is. Een match vindt plaats wanneer een site denkt dat twee personen met een account bij elkaar passen. Deze impressie van het logaritme van de website kan vervolgens bevestigd worden door de gebruikers zelf. Het is uiteraard ook mogelijk om aan te geven dat je een match niet ziet zitten. Wanneer een online datingsite goed werkt dan kom je vooral met mensen in contact die dezelfde interesses hebben. Dat kunnen hobby’s zijn, maar ook levensstijl, religie en andere opvattingen. Vaak zal locatie ook een rol spelen. Bovendien kun je zelf in veel gevallen aangeven wat belangrijk is. Als het jou niet uitmaakt hoe ver weg iemand woont, dan kun je aangeven dat locatie geen rol speelt. 

 

Het groeiende aantal 50 plussers op datingsites is eenvoudig te verklaren

Dat er steeds meer senioren op datingsites te vinden zijn is geen wonder. Het is namelijk een van de grootste bevolkingsgroepen in België. Over 5 jaar zal één op de twee volwassenen in België een leeftijd van 50 jaar of hoger hebben bereikt. Daarbovenop is de huidige generatie senioren al veel bekender met computers en het internet dan eerdere generaties. Dat zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Er zijn ook steeds meer 50 plussers die geen partner hebben. Zij gaan het internet op om de ware liefde te vinden of gewoon iemand om een paar keer een leuke date mee te hebben. Waar je naar op zoek bent in een relatie kun je namelijk ook gewoon aangeven. Datingsites zijn er vooral voor bedoeld om je te helpen bij het selecteren van een geschikte kandidaat. In plaats van handmatig door alle accounts heen te gaan maakt een systeem een selectie gebaseerd op profielen en voorkeuren. Uiteindelijk blijft de keuze natuurlijk altijd bij de gebruikers zelf.