Het lakken van nagels lijkt simpel, maar als je het echt goed wil doen is het moeilijker dan het lijkt. Denk hierbij aan de juiste lak en het goed verzorgen van je nagels. Hieronder geven we meerdere tips weer om je nagels goed te kunnen lakken.

Drie goede stappen

Wanneer je start met het lakken van je nagels kun je het beste de borstel goed in de fles dompelen en een fatsoenlijke hoeveelheid nagellak op de borstel aanbrengen. Laat de nagellak goed uitlopen over de nagel en begeleidt deze als het ware met de borstel. Beginnend bij de basis van je nagel, verplaats je de borstel naar links, dan naar rechts en dan naar het midden. Gebruik hierbij altijd een basislak. Het zal wat extra tijd kosten, maar het geeft de gekleurde nagellak een goede basis waar het zich goed aan kan hechten. Tevens zorgt het ervoor dat de nagellak enkele dagen langer mee gaat en verder voorkomt het lelijke vlekken op je nagels. Wat hierbij aan te raden is, is het gebruiken van een oude borstel om de randen van je nagels in orde te brengen. We hebben allemaal wel eens gekleurd buiten de lijnen, maar als je dit doet met nagellak wil je dit zo snel mogelijk kunnen corrigeren. Je kunt hierbij een oude borstel gebruiken die je onder dompelt in nagellak remover waarna je deze gebruikt om rond je nagelbed je randen zo goed mogelijk op te schonen.

Andere tips

We kunnen je meer tips geven om je nagels goed te kunnen lakken, of over wat je juist niet moet doen. Een voorbeeld hiervan is sneldrogende nagellak. Deze kun je beter vermijden aangezien het te snel droogt en omdat het moeilijk te verwijderen kan zijn.

Verder kan het raadzaam zijn gebruik te maken van nagelriemolie. Deze olie hydrateert je nagels direct na het aanbrengen van nagellak en zal ervoor zorgen dat ze soepel en gezond blijven. Tevens helpt het verdroging tegen te gaan. Zorg er hierbij ook voor dat je je nagelriemen niet knipt; dit is niet gezond en kan ervoor zorgen dat ze onherstelbaar beschadigd raken.

Voordat je je nagellak gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je deze niet schudt want dan kunnen er luchtbellen in komen. In plaats daarvan kun je het beter een aantal keer heen en weer rollen tussen je handen, waarbij je de fles verticaal houdt.
Als je je nagellak gaat gebruiken, denk er dan aan dunne lagen aan te brengen. Het beste is om minimaal drie dunne lagen aan te brengen. Dit zorgt voor een snellere droging en helpt de laag mooi strak te houden.

Hierna doe je er goed aan je nagellak op een koele, droge en donkere plaats te bewaren. De koelkast is hier een voorbeeld van. Het opslaan van de nagellak in de koelkast helpt de formule om langer houdbaar te maken. Warmte en zonlicht kan namelijk de dikte en de kleur van je nagellak doen laten veranderen.
Als je uiteindelijk je nagellak weer een keer verwijderd, kun je het beste gebruik maken van acetonvrije remover. Removers zonder aceton laten de nagels immers niet snel uitdrogen en ze hebben een minder sterke geur.

Veel verzorgingsproducten voor nagels en nagellaksoorten kun je vinden op de volgende website Young Nails. Ook kun je hier andere verzorgingsproducten vinden voor wimpers en wenkbrauwen. Tevens kun je verschillende cursussen op dit gebied volgen die je aan kunt vragen op deze website. Neem zeker even een kijkje!