Wanneer je denkt aan Modafinil, tenminste voor mij persoonlijk en voor de meeste Nootropics-gebruikers die regelmatig Modafinil gebruiken, is het gebruik van een nicotinevervangende drug om je te helpen om te stoppen met roken vast niet een van de eerste dingen die in je opkomen. Modafinil kan je echter vanwege zijn milde werking op de neurotransmitters en de receptoren van de hersenen, zoals de D2-receptor (dopamine) histamine, glutamaat en serotonine, in mindere mate helpen om veel van de effecten van nicotinevermindering in de hersenen tegen te gaan en kan ook helpen om de tolerantie van je hersenen tegenover nicotine te genezen. Daarom wordt Modafinil als een effectief vervangmiddel voor sigaretten of andere producten die nicotine bevatten gezien.

Waarom kan Modafinil goed werken bij het stoppen met het gebruik van nicotine?

Stel je dit eens voor, je bent een sociale roker en rookt rond de vijf tot acht sigaretten per dag. Wanneer je met behulp van medicijnen probeert te stoppen, ervaar je serieuze problemen omdat je boosheid voelt, moeite hebt je te concentreren op je werk of in je dagelijkse leven, je relatie met geliefden of vrienden minder goed wordt en je je eigenlijk het liefst jezelf met je hoofd onder je kussen in je kamer wilt opsluiten, dat nou niet precies iets is dat de huur betaalt of je in staat stelt om te functioneren in je dagelijkse leven.

Modafinil kan je helpen om je tolerantie voor nicotine te verminderen en om je voor eens en voor altijd te helpen stoppen met roken!

Stel dat je in plaats van ineens stoppen een klein stukje nicotine kauwgom kauwt in plaats van de vijf sigaretten voor de dag en daarbovenop een tablet Modafinil van 200mg tablet slikt, dan zal ongeveer na 15 minuten de nicotinegom beginnen te werken en ongeveer een kwartier later zal de Modafinil je een uitbarsting van energie, denkvermogen, helderheid van denken, focus, gemoedstoestand, geheugen en motivatie geven! De Modafinil kan je door je werkdag heen helpen terwijl je nog steeds voor 100% je volle aandacht hebt maar denk er wel aan dat je nog steeds een aantal symptomen van nicotineontwenning kunt voelen zoals misschien het hunkeren naar suiker, toegenomen honger of dorst en wat prikkelbaarheid en dit zal blijven aanhouden totdat de nicotine in je bloed aanzienlijk is verlaagd. Als je dit een aantal dagen volhoudt heb je uiteindelijk geen behoefte meer aan nicotine en ben je in staat om je dag volledig nuchter door te komen zonder de hulp van een medicijn om normaal te kunnen functioneren.

Je kunt hier meer informatie krijgen over de geweldige potentiële voordelen van Modafinil:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3286657

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2654794/

https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a602016.html

http://www.livescience.com/51919-modafil-improves-attention-learning.html

’s Werelds eerste echte’ slimme medicijn ‘verbetert de cognitie en wordt door gezondheidsdeskundigen als veilig beschouwd

https://www.scientificamerican.com/article/a-safe-drug-to-boost-brainpower/

https://www.theguardian.com/science/2015/aug/20/narcolepsy-medication-modafinil-worlds-first-safe-smart-drug

Waarom moet je bij deze aanpak voorzichtig zijn met nicotinegom? Omdat Modafinil bij hoge doseringen nicotine onbedwingbare trek kan veroorzaken.

Ja, je leest het goed, Modafinil, kan zoals trouwens alle andere stimulerende middelen waaronder cafeïne (koffie en sigaretten), Adderall (er zijn letterlijk hele romans geschreven over Adderall en roken van sigaretten terwijl je Adderall gebruikt) en ja, zelfs Modafinil als de dosering maar hoog genoeg is voor trek zorgen. De manier om dit te bestrijden en toch de voordelen te kunnen krijgen van het gebruik van Modafinil zonder extreem te verlangen naar nicotine, is om een kleine hoeveelheid nicotinekauwgom te gebruiken, om het verlangen naar sigaretten of voedsel te verminderen. Naast een kleine hoeveelheid Modafinil, gewoonlijk 100 tot 200 milligram van het medicijn, zal dit er wel voor zorgen dat het nicotinegehalte afneemt maar dat de vervelende bijwerkingen van het stoppen met roken of ontwenningsverschijnselen van nicotine, zoals moeite met focussen, problemen met het geheugen of andere hersenstoornissen die nicotineontwenning kan veroorzaken wel volledig te laten verdwijnen. Afhankelijk van het aantal sigaretten dat je per dag hebt gerookt en hoe lang je hebt gerookt moet je de nicotine kauwgom meerdere keren per dag samen met de Modafinil innemen.

Andere verwante Nootropic smart drugs die je ook kunnen helpen om te stoppen met roken zijn onder andere:

Piracetam

Aniracetam

Oxiracetam

Pramiracetam

Noopept

CDP Choline

Alpha GPC Choline

Centrophenoxine

Let er wel op dat deze soorten smart drugs minder effectief werken dan Modafinil .En een groot aantal andere soortgelijke en gerelateerde Nootropic smart drugs kun je op de site bekijken en je vindt daar ook 500 berichten met daarin meer informatie over tientallen Nootropics en natuurlijk over Modafinil! 

De lange termijn voordelen van het gebruik van Modafinil om te stoppen met roken

Het is uitgebreid gedocumenteerd en ook wel algemeen bekend dat het gebruik van sigaretten of dit nu maar even of langdurig is, rampzalig kan zijn voor de longfunctie, de hersenfunctie, de gezondheid van het hart en de conditie van het hele lichaam en dat bij regelmatig, langdurig gebruik er ook longkanker, emfyseem en een groot aantal andere ernstige problemen, waaronder hartaandoeningen kunnen optreden. Om deze reden wil ik je graag door middel van dit artikel zeggen dat Modafinil de algehele gezondheid op lange termijn aanzienlijk kan verbeteren en dat de bijwerkingen van Modafinil veel minder erg zijn dan de bijwerkingen van het roken. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen het zo moeilijk vinden om te stoppen met roken, is dathet naast een verslaving ook een gewoonte is en daarom lijkt de keuze om gewoon door te gaan met het roken van sigaretten op kantoor een meer voor de hand liggende keuze.

Met Modafinil kun je de controle over je leven terugkrijgen en nog steeds functioneren op het werk en in je dagelijkse leven terwijl je jezelf tegen mogelijk levensbedreigende ziekten als gevolg van je rookgewoonte kunt beschermen. Simpel gezegd, Modafinil gebruik voor het stoppen met roken kan misschien je leven wel redden!

Een laatste opmerking over het effectieve gebruik van Modafinil bij het stoppen met roken

Modafinil kan echt een fantastische smart drug zijn of het kan een zeer effectieve Nootropic zijn voor het gebruik bij het stoppen met roken, omdat Modafinil een stimulerend middel is en daadwerkelijk zal helpen om veel van de ontwenningsverschijnselen die het stoppen met het roken van sigaretten en het gebruik van andere nicotineproducten met zich mee brengt kan verminderen. Voor meer informatie over Modafinil en andere Nootropics en smart drugs en voor informatie hoe dit gebruikt moet worden bij het stoppen met nicotine en sigaretten kun je je aanmelden voor wekelijkse blogpost of je kunt opModup.net meer informatie over dit onderwerp lezen.

Bronnen: 

  1. https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02886130
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1662399
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1409797

https://nootropicsuniversity.com/modup.net-review