In de Verenigde Staten staan er lange rijen voordat de winkel nog open is, trekken mensen aan elkaars haren en worden filialen omgetoverd tot ware slachtvelden. Wanneer dit gebeurt, weet je welke dag het is. We hebben het hier natuurlijk over Black Friday, de beste dag van het jaar om flink in te slaan en aankopen te doen. Deze jaarlijkse traditie heeft inmiddels ook de Nederlandse kust bereikt Grote merken zoals de MediaMarkt en Nike strooien met prijsknallers om consumenten naar zich toe te trekken en de omzet te verhogen.

Het is precies om deze reden dat Black Friday zo genoemd wordt. Mark Rutten, eigenaar van BlackFridayDeals, zegt: “Stel je hebt een bedrijf en het loopt niet zoals gewenst, dan kan het zijn dat je in de rode cijfers beland. Black Friday is juist bedoeld om de cijfers weer zwart te krijgen, oftewel weer positieve cijfers.” Een andere theorie waarom Zwarte Vrijdag zo heet, is dat het genoemd is naar de lange rijen die je vindt op deze dag waar iedereen als een gek winkels onveilig maakt.

Black Friday acties bij de Bijenkorf

Ook dit jaar zullen we te maken krijgen met Black Friday in Nederland. Op vrijdag 24 november begint het feest met hoge kortingen en speciale acties. Dit kan variëren van 2 halen 1 betalen, gratis verzending of gewoon flinke prijsknallers. De week vooraf maken de meeste webshops en andere winkels vaak al hun acties bekend zodat je goed voorbereid zal zijn.

Nou zijn wij vrouwen toch vooral benieuwd of wij een nieuw leuk jurkje kunnen vinden of toch een winterjas, want de winter begint rond dezelfde periode. De verwachting is dat De Bijenkorf met ongekend grote Black Friday aanbiedingen komt. Deze speciale acties voor de Bijenkorf kan je hier vinden. Als je naar de fysieke winkel van De Bijenkorf gaat, moet je wel rekening houden met dat de voorraad beperkt is en dat er lange rijen zullen staan. Wij adviseren daarom om online jouw kleding te kopen tijdens Black Friday. Je hoeft het huis niet uit en je ontvangt alles simpel thuis. Misschien zelfs met een Black Friday actie dat er gratis verzending is.