BHV staat voor Bedrijfshulpverlening.  Wanneer zou je een bedrijfshulpverlening cursus volgen? En waarom is dat belangrijk? Lees verder om hier meer te weten over te komen.

Verplicht?

Een bhv cursus is verplicht in ieder bedrijf waar sprake is van een gezagsverhouding (werkgever/werknemer). Hoeveel BHV’ers je bedrijf moet hebben wordt bepaald door de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Daarnaast vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een EHBO cursus en een BHV cursus. Een EHBO’er is iemand die eerste hulp kan verlenen bij ongevallen en een BHV’er is iemand die eerste hulp kan verlenen, een pand kan ontruimen en een beginnende brand kan bestrijden.

Wat leer je ?

Een BHV curus bestaat uit de volgende onderdelen: eerste hulp en levensreddend handelen, training AED, brandpreventie en bestrijding, ontruiming en communicatie. De cursus duurt 2 dagen. En de jaarlijkse herhaling neemt een dag in beslag. Je ontvangt na de cursus een certificaat. Het certificaat is een jaar geldig. Wil jij ook dat je werknemers of jijzelf een BHV certificaat halen, volg dan een BHV cursus gronigen.